Boven mijn bed hing David Cassidy. Hij keek mij recht in de ogen en zei heel duidelijk: ‘Lieveling, kom naar Amerika, ik ben geboren om jou gelukkig te maken.’ Dat hij mij nog niet had gevonden in mijn dorp in de Achterhoek was mij een groot raadsel.

Maar ik was de lulligste niet en spaarde iedere week een dubbeltje om mijn ticket te bekostigen. Ik kwam wel naar hem toe. Tot die tijd hadden we ellenlange conversaties. Nou ja, monologen waarin ik hem de hemel in prees.

Die verstomden nogal toen ik ontdekte dat mijn allereerste vriendje stukken beter zoende dan die bordkartonnen stugge lippen van David. En van alles terugzei.

Al mijn vriendinnen hadden ook posters. Gelukkig niet allemaal van David, want die was echt alleen van mij. Donny, Michael, Rob en Alice mochten zij hebben. Ach, wat konden we toch heerlijk dwepen met die mannen. Helaas is dat nu voorbij. Want als ik nu oog in oog zou staan met David zou ik hem dan nog steeds willen doen?

david

Tja, het leven laat wat sporen na. Vast veel verdriet gehad omdat hij de ware nooit is tegengekomen. Hij is nu meer het type aardige buurman, waar ik een kurkentrekker van leen.

donny

A ja Donny Osmond, nog steeds een leukerd. Die mag mijn administratie wel doen.

alice

Yes, Alice Cooper. Die hing heus waar boven het bed van mijn vriendin Annemarie. Ik snapte er geen bal van, maar vond haar daardoor wel super interessant. Zij zag iets wat ik niet zag. Ik zie het nu beter. Schaar erin en op zijn motor een rondje toeren in de duinen. Lijkt me een top uitje.

leo-sayer

Grapjas Leo Sayer met zijn rare broeken. He still makes me feel like dancing. En volgens mij kent ie ook wel een paar schuine moppen.

michael

Lieve Michael Jackson. Wat een schatje. Ongelofelijk zonde dat hij er niet meer is. Hij blijft the King of Pop.

julien

Julien Clerc. Hij hing niet aan mijn wand, maar lag op mijn platenspeler. Als ie nu voor mijn deur zou staan weet ik nog wel een ander leuk plekje waar hij op kan liggen.

robdenijs

Rob de Nijs. Menig meisje raakte verdwaald. ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ Dat spleetje tussen zijn tanden blijft aantrekkelijk. Doe mij maar zo’n opa.

Wie was jouw grote idool? Laat ons weten wie er nog ontbreekt in het lijstje!

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!