Vrouwen horen graag van mannen of ze nog aantrekkelijk en sexy zijn. Mijn vrouw is 54 en kan daar ook geen genoeg van krijgen. Je weet wat ze zeggen: the way to a woman’s heart is with words. Soms zit ik weleens verlegen om woorden. Gelukkig heeft James Elliot me weer een eind op weg geholpen. Hij is ook de vijftig gepasseerd en getrouwd met een vrouw van dezelfde leeftijd. Hij noemt maar liefst zeven redenen op waarom zijn vrouw van 50+ zo onweerstaanbaar is. 

 1 Je krijgt wat je ziet. Hierbij doel ik natuurlijk op plastische chirurgie. Er is niets mooier –vind ik – dan mijn vrouw die natuurlijk oud wordt, zonder botox, implantaten en straktrekken. Echt is sexier dan namaak.

Een geweldige moeder. Niets is opwinderder dan naar mijn vrouw te kijken als ze met de kinderen is, en de onvoorwaardelijke liefde in haar ogen te zien.

Doorbijter. Als een vrouw bereid is om te vechten, keihard, voor haar standpunt, dan ga ik om. Ik geniet ervan als mijn vrouw precies weet wat ze wil en zich niet omver laat blazen.

Pret. Uiteindelijk draait het leven om plezier hebben. Als je niet kunt lachen met de vrouw met wie je in bed ligt, wordt de rest ook niet veel soeps. (De meeste) vrouwen van 50+ kunnen het leven relativeren en om zichzelf lachen. Net zoals mijn vrouw.

Bezieling. Ik heb ooit gelezen dat je door de ogen in iemands ziel kunt kijken. Mijn vrouw heeft sprankelende ogen, ook al heeft ze wat rimpeltjes. Ze weet me bij elke blik zonder woorden in mijn hart te treffen.

Avontuur. In mijn werk neem ik volop risico’s, maar in mijn persoonlijk leven kan ik nogal een luie zak zijn. Aan mijn lot overgelaten zou ik in mijn mannengrot kruipen en er niet meer uit komen. Dus ik heb een beetje aanmoediging nodig om naar spectaculaire events te gaan en verre reizen te maken, dingen die ik mijn eentje niet snel zou ondernemen. Mijn vrouw sleept me overal mee naartoe.

Aanraking. Het mag raar klinken, maar er zijn een aantal mensen die in je armen gewoon goed aanvoelen, het gevoel van hun huid tegen jouw huid is hemels. Alle zorgen verdwijnen. Je slaapt vredig. Je geest is leeg. En het enige wat je weet is dat het goed is.

Dat is mijn lijstje. En dat is mijn vrouw. Ik ben een geluksvogel. Zegt James Elliot dus. Dat heeft ie toch maar mooi verwoord. Ik pik gewoon een paar quotes, want ik denk er net zo over. Ik heb ook zo’n topvrouw.

Via: GoodMenProject

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!