Ik geef het meteen toe: ik schrijf dit artikel deels om mezelf ervan te overtuigen dat het helemaal ok is dat ik mijn haar niet meer verf. 

De eerste grijze haren dienden zich aan toen ik eind twintig was, maar die trok je er met een venijnige ruk nog wel uit.

Tot ik op een dag mijn haar naar achteren bond en tot mijn schrik vaststelde dat het níet het zonlicht was dat zo’n gekke gloed over het haar bij mijn slapen verspreidde. De daaropvolgende 26 jaar volgde ik het bekende riedeltje bij de kapper , afgewisseld met wat minder succesvolle verfpogingen in mijn eigen badkamer.

Grijs haar: verven of niet?

Maar toen ik eind vorig jaar mijn agenda opensloeg en daar op een donderdag met grote letters ‘16.30 MARIO VERVEN’ zag staan, stelde ik mezelf de vraag: hoe lang ga ik dit nog doen? Waarom ga ik niet voor helemaal grijs haar? Voor wie verf ik het eigenlijk nog?

Nog even los van het kapitaal dat ik elke maand bij Mario afrekende.

New beginnings. Met dat motto in mijn achterhoofd belde ik een ontstelde kapper af (Lia! Nee, meid, je moet het echt blijven verven hoor!) en trad ik definitief toe tot het rijk der grijze coupes. Het scheelt dat ik de laatste jaren al meer voor de highlights ben gegaan en de overgang niet zo heftig is dat ik nog maanden met een uitgegroeide bos loop of het in eens heel kort moet wieken.

Maar toch.

Grijze inspiratie om blij van te worden

Gelukkig zie ik steeds meer mooie grijze vrouwen (en mannen!) om mij heen. Dat kan te maken hebben met de relevantie-bias (toen ik een rode auto kocht leek ook opeens iedereen voor die kleur te hebben gekozen), maar inspirerend is het wel. Lang, kort, spierwit, donkergrijs, gevlochten, weelderige krullen – hoe meer variatie ik zie, hoe enthousiaster ik word. En hoe meer het mij overtuigt van mijn eigen keuze.

Daarom, voor iedereen die ook wat grijze inspiratie kan gebruiken: hierbij een selectie coupes om gewoon blij van te worden!

1. Lange lokken

grijs haar suzanna moore (schrijfster)

Suzanna Moore

grijs haar 4

Yasmina Rossi (je zou het niet zeggen, maar ze is ouder dan 60..)

grijs haar

2. Krullen! Voor mij een onhaalbare kaart – maar hoe schitterend is dit..

grijs haar 8

3. Iets tussen 1 en 2 in

grijs haar 2 grijd haar 9

4. Kort en krachtig

grijs haar

grijs haar 17

grijs haar 13

5. Met een pony (zie je meteen die rimpels niet meer..)

grijs haar 16

6. Dit-red-je-niet-zonder-kappersbezoek-maar-wel-mooi

grijs haar 7

grijs haar 19

7. In een vlecht. Net als vroeger..

grijs haar 20

8. Of wit, ook heel mooi

grijs haar 21

Tips, aanmoedigingen en ervaringen zijn meer dan welkom via lia@gofifty.nl !

 

 

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!