Moeder en dochters. Relaties van ultieme verbondenheid tot frustrerende complexiteit – en alles daar tussenin. Waar we op jonge leeftijd vooral dachten alles héél anders te zullen gaan doen dan onze moeders, zou je niet de laatste zijn die zich op een dag realiseert dat ze toch verdacht veel op haar lijkt. Zowel in gedrag (‘Ik opende mijn mond, en mijn moeder kwam eruit!’) als qua uiterlijk.

Dat laatste thema nam de Dailymail als aanleiding de gelijknis tussen moeders en dochters te visualiseren. Ze fotografeerden 5 moeders en dochters, en combineerde met wat vernuftige photoshopkunsten de foto’s met elkaar. Het resultaat is treffend.

Bij het zien van deze foto’s moest ik denken aan de laatste keer dat mijn dochter stampvoetend naar boven liep na een discussie over uitgaan. ‘Jézus mam, dat ga ik dus noooooit tegen mijn kinderen zeggen. Echt stóm!’ Wellicht ten overvloede: ze mocht niet naar een een of ander vaag feest omdat ze de dagen erna proefwerken heeft.

De dag dat ze op mij gaat lijken zie ik glimlachend tegemoet.

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!