Laat in de ochtend, koortsig op zoek naar een Coffee Company voor een eerste cortado, ontwaar ik vanuit mijn ooghoek een lichte etalage met hippe items. Een nieuwe Apple store? Mijn hart gaat sneller kloppen. Als ik beter kijk, blijkt de etalage een minimalistisch ingerichte winkel en de fonkelende gadgets: vibrators.

Nieuwsgierig ga ik naar binnen, die cortado kan even wachten. Op de witte wanden schijnt blauwe verlichting achter witte armaturen. Op de planken: vibrators in alle mogelijke kleuren en vormen, daarnaast bordjes met uitgebreide voorlichting. Even waan ik me in een museum.

De L2 stimulator van het merk Lust is klein en kun je makkelijk meenemen in je tas. Hoewel ik in eerste instantie instemmend knik vraag ik me later af waarom ik in gódsnaam dat ding mee zou willen nemen

Laat ik er niet omheen draaien, ik wil al lang een vibrator. Tot nu toe is het er gewoon nog niet van gekomen.

Terwijl mijn ogen de collectie scannen bedenk ik me dat een vibrator naadloos bij mijn collectie verzorgingsartikelen past: het soft-peel masker van La Prairie voor een zijdezachte huid, mijn manicureset voor verzorgde nagels, de Scholl Velvet Smooth voor fluwelen voetjes en de sit up bench die al een tijdje werkeloos onder mijn bed ligt.

Kunt u mij dat roze ding even aangeven? Ja, bedankt.

Achter de kassa staat een dame in kokerrok en hoge hakken, strak en passend bij het interieur. Aangespoord door een dosis daadkracht (als ik het nu niet doe, wanneer dan wel) vraag ik of ze mij wil helpen. Daar gaan we.

De Silhouette Massager S10 is buigzaam en van siliconen gemaakt. De L2 stimulator van het merk Lust is klein en kun je makkelijk meenemen in je tas. Hoewel ik in eerste instantie instemmend knik vraag ik me later af waarom ik in godsnaam dat ding mee wil nemen.

Los van het enigszins onwenselijke scenario dat ik in de trein per ongeluk mijn tas van de bank afkiep en de inhoud zich rollend door coupe verspreidt (Kunt u mij dat roze ding even aangeven? Ja, bedankt.), verwacht ik niet dat de Lust mijn slaapkamer ooit zal verlaten.

De keuze is moeilijk maar niet anders dan de keuze tussen hoge hakken of sneakers, of een jas met of zonder capuchon

We gaan verder naar de NEA black pearl. Deze is handbeschilderd, geluidloos en van de beste kwaliteit. Handbeschilderd klinkt leuk om naar te kijken, maar ook als iets dat op ongewenste momenten zal loslaten en ik met een beschilderde binnenkant zit.

Het geluidloze aspect is wel aantrekkelijk. Ik kan me zo voorstellen dat op de momenten dat je er nog even in moet komen een doordringend zoemgeluid bepaald niet bevorderend werkt.

10 trilstanden

Tot slot: de Boom Olive (wie verzint deze namen?): waterbestendig (Zijn ze dat niet allemaal..?) en met 10 verschillende vibratiestanden. Wat je met al die trilstanden moet weet ik nog niet, maar nieuwsgierig word ik wel. Wat heb ik al die jaren gemist?!

Conclusie: de keuze is moeilijk maar niet anders dan de keuze tussen hoge hakken of sneakers, of een jas met of zonder capuchon.

Deze seksshop is dus gewoon een winkel waar je mooie dingen kunt kopen. Niets doet denken aan de smoezelige winkels van weleer waar smoezelig, stofvangend pluche en dito personeel het decor bepaalden.

Uiteindelijk koos ik voor een zacht en rond model met 10 versnellingen. In een zwart fluwelen zakje ligt hij nu gezellig naast mijn manicureset.

Tekst: Margie Rhemrev

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!