Oud worden wil iedereen, maar een ouwe kop krijgen wil niemand. Het mooie is, dat hoeft tegenwoordig ook niet meer!

Een prikje hier, een draadje daar, ergens iets ophalen of afhalen, wegzuigen of opvullen, het stelt allemaal niets voor. Ga gewoon gezellig naar een Botox-party, of neem tussen de bedrijven door een lunchtime lift. En je bent fijn van die rimpels, wallen of hangwangen af.

En dan ben je strak en glad, en… eh gelukkig? Misschien. Een tijdje. Maar er liggen natuurlijk wel weer nieuwe rimpels en verzakkingen op de loer. Wat doe je dan? Beginnen aan een eindeloos traject van pappen en nathouden? Of zoals Courtney Cox (52) het noemt: ‘proberen de veroudering vóór te blijven.’ Maar dat kan niet, dat is onmogelijk. De Friends-actrice kwam zelf ook tot die slotsom.

Welnee, ze hebben helemáál niets, nou bijná niets, laten doen.

Ze zal de enige niet zijn. We kennen ze allemaal; de celebs die in een voortdurende strijd met de veroudering zijn. Getuige de vollemaanstoet van Madonna, Mickey Rourke’s mombakkes en Renee Zellweger die niet meer op zichzelf lijkt.

Al zullen die zelf zeggen dat ze blij en tevreden met hun uiterlijk zijn en -welnee-  ze hebben helemáál niets, nou bijná niets, laten doen.

Maar Courtney was deelnemer aan de survivalshow Running Wild With Bear Grylls en had er een ongelooflijk barre tocht door de Ierse wildernis op zitten, waarbij ze als maaltijd een schapenscrotum met maden kreeg voorgezet. Als ze met Bear terugkijkt op de intense ervaring (zie onderstaande video) is Courtney doodmoe, haar weerstand is gebroken. En ineens stort ze haar hart uit en vertelt over haar worstelingen:

‘Het is zwaar een vrouw te zijn in deze business. Ouder worden is niet eenvoudig gewee… Ik denk dat het niet eenvoudig is. Maar ik heb er van geleerd. Ik denk dat ik probeerde de veroudering vóór te blijven, iets na te jagen dat… Iets wat je niet kunt bijbenen.’

Dan zie je een foto van jezelf en denk je O, God… Ik zie er afschuwelijk uit.

‘Dus hoe meer je je erbij neerlegt en… Hoe minder ik probéér… Want soms probeer je iets en dan zie je een foto van jezelf en denk je O, God… Ik zie er afschuwelijk uit.’

‘Weet je, ik heb dingen gedaan waar ik spijt van heb. Gelukkig dingen die oplossen en verdwijnen, dus dat is goed. Want het was niet altijd mijn beste look. Dus nu heb ik een nieuw motto: just let it be.’

 

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!