Vorig jaar begon Phil Collins met het opnieuw uitgeven van een paar van zijn favoriete albums. Voor de fans die goed hebben opgelet: het klopt dat Phil Collins nog steeds op de cover staat. En op exact dezelfde manier is gefotografeerd. Maar er wel wat ouder uitziet.

Dat is ook precies wat Phil Collins wilde laten zien.

Hij bracht deze albums opnieuw uit onder de noemer ‘Take a look at me now..’, iets waarvan hij graag wilde dat zijn publiek het letterlijk zou nemen. De jonge, rimpelloos versie verving hij door zijn veranderde uiterlijk, getekend door het leven en de vele avonturen die hij inmiddels beleefde. En als je als soloartiest meer dan een miljoen albums verkoopt laat dat een zichtbaar spoor achter. Maar wel een mooie! Ook zijn huwelijken waren niet al te succesvol, alledrie eindigden ze in een scheiding. Dat leverde hem wel veel veel inspiratie voor nieuwe nummers op, dat dan weer wel.

Het idee achter de hernieuwde albumserie is om te onderzoeken en te ervaren hoe zijn nummers zich door de tijd heen hebben ontwikkeld: aan de originele studiotracks zijn latere live optredens toegevoegd. Phil Collins zegt hierover: “Door twee verschillende versies te laten horen die op een heel ander moment in de tijd zijn gespeeld, merk je hoe de nummer een eigen leven zijn gaan leiden zodra ze bevrijd werden van de restricties van een studio.”

De hernieuwde Take a look at me now collectie hebben we nog niet kunnen lokaliseren in Nederlandse winkels, uiteraard wel zijn biografie met de veelzeggende titel Not dead yet.

Maar eerst nog de foto’s van de albumcovers:

Schermafdruk 2017-02-10 13.31.27 Schermafdruk 2017-02-10 13.31.34 Schermafdruk 2017-02-10 13.31.41 Schermafdruk 2017-02-10 13.31.48 Schermafdruk 2017-02-10 13.31.55 phil collins

phil collins

Via PhilCollins.com

 

 

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!