Ben je in de vijftig en krijg je ineens zo’n zin die ene oude vlam weer te zien? Je bent bepaald niet de enige! En dé plek waar je hem of haar gaat vinden is Facebook. Uit onderzoek blijkt dat één op de zes van ons Facebook gebruikt om oude liefdes en scharrels op te sporen.

Oude liefde roest niet

Datzelfde percentage zet ook selfies op de social media site om hun oude vrienden en vrijers te laten zien hoe goed ze de tijd hebben doorstaan. Kijk eens hoe lekker en fit ik nog ben!

screen-shot-2016-09-30-at-15-36-44

Dat lukt overigens bij de één beter dan bij de ander. We zijn niet allemaal een Adonis of Femme Fatale gebleven (als we het ooit al waren). Maar gelukkig kun je op Facebook ook etaleren wat voor leuke dingen je doet, en diepe gedachten je hebt (het gaat uiteindelijk toch om de inhoud!)

Trouwens, met de goede lichtval en een beetje een leuke pose, kom je een heel eind. Tenminste, wíj krijgen altijd het commentaar: je bent niks veranderd! Maar eerlijk gezegd, is dat precies wat wij ook aan de leuke jongens en meiden uit onze jeugd berichten.

Ach, oude liefde roest nu eenmaal niet.

Nostalgie, foto’s en handige tips

Wel 47% van de 50 plussers denkt dat ze vaker van Facebook gebruik gaan maken als ze ouder worden. Ze vinden social media  steeds belangrijker, vooral voor het onderhouden van contact met vrienden en familie.

screen-shot-2016-09-30-at-15-40-11

Martin Lock, van de vijftigplussite Silversurfers die het onderzoek uitvoerde, stelt: ‘We waren stomverbaasd door de populariteit van Facebook. We hebben meer dan 3000 mensen ondervraagd en de boodschap is duidelijk: Facebook is dé hit bij de 50 plussers. Ze voelen niet veel voor andere social media, 35% maakt uitsluitend gebruik van Facebook. Van Google+ maakt 25% gebruik, 19% van Twitter en 9% van Pinterest en Instagram.’

De vijftigplussers gebruiken Facebook om oude liefdes op te speuren, een beetje te snoeven en een goede sier te maken. Het overgrote deel zegt dat ze Facebook meer dan één keer per dag bekijken. Eenderde zegt dat ze ‘vaak’ checken wat vrienden en familie aan het doen zijn. De meest populaire posts hebben als onderwerp nostalgie, human interest, foto van de dag en handige tips.

Wij hebben óók nog een tip: Like de Facebookpagina van GOFIFTY (je ouwe vlam doet dat vast ook!)

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!