Volgens een Australisch onderzoek presteren werknemers van boven de 40 het best als ze drie dagen per week werken. Het onderzoek analyseerde werkgewoontes en hersentestresultaten van 3.000 mannen en 3.500 vrouwen van boven de 40 in Australië. De uitkomsten laten zien dat een parttime baan bij 40-plussers de hersenen in topvorm houdt, terwijl het ook uitputting en stress voorkomt.

Helemaal stoppen met werken wordt niet aangeraden. Stilstaan is immers achteruitgang. De hersenen hebben stimulans nodig maar ook weer geen overload. Daarom die drie dagen dus. Een fijne balans met vier dagen ‘vrij’.

Jippie!

Wij zien de voordelen er wel van in. Meer tijd om je vriendinnen te zien, meer tijd om de sportschool weer eens van binnen te bekijken, meer tijd voor je gezin, eindelijk die cursus salsadansen inplannen. Nee, die vrije tijd is zo ingevuld. Geen probleem.

Kleine kanttekening

Kan iemand Mark Rutte eens aan zijn jasje trekken over dit onderzoek? En als die iemand hem dan toch spreekt, zeg dan wel effe erbij dat het salaris gelijk moet blijven. Onze hersens zijn dan een dagje ouder maar we zijn niet gek natuurlijk 😉

 Meer informatie over dit onderzoek vind je in dit BBC-bericht

Beeld: studiostoks / 123RF Stockfoto

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!