De modepolitie vertelt ons dat we niet teveel vlees mogen laten zien: vermijd te korte rokken en blote armen. Ga voor wat meer volume en vermijd al te strakke kledingstukken. We moeten ook nog naar ons bodytype kijken en of de kleur van het kledingstuk wel wat met ons doet. We hebben elkaar maar wat wijsgemaakt.

Dikke onzin.

Lap al die adviezen aan je laars. Of aan je hoge hak. Of aan je crocs. Draag gewoon waar je je happy in voelt.

De minirok

Als jij hem aan wilt vind je dus dat je goeie benen hebt. Helemaal top. Laat ze zien. Daar kunnen we allemaal van genieten. Maxi-jurken zijn sowieso niet te doen, want die komen altijd tussen de spaken. Of je valt ermee van het podium. Dat zal Tina Turner (76) niet gebeuren.

tumblr_o3kzftmw0e1rodbc8o1_500

De hotpants

Zelfde verhaal. Goeie benen, goeie kont. Niet aan twijfelen. De types die het afwijzen zijn gewoon jaloers op je prachtige stelten. In de winter een dikke maillot eronder, want je wilt natuurlijk geen blaasontsteking oplopen. Zoals deze dame.

parijs

De decolleté

De modepolitie wil ons in een koltrui of in een trui met boothals hijsen. Maar wij willen onze tieten laten zien. Met een rimpeltje meer of minder. Als het je niet bevalt kijk je maar de andere kant op. Maar Patries, jij kan dit nog uitstekend hebben op je 67-ste.

paay-inkijk

Het topje met spaghetti bandjes

Schijnt wanstaltig te zijn voor de vrouw met lubberende armen. We moeten aan de driekwart mouw. De groeten. Als het warm is trekken wij net zoals Salma Hayek (ze is net 50 geworden) dat topje gewoon aan. Mocht iemand in ons bijzijn geen hap meer door de keel krijgen. Dan is dáár de deur. Betaal voor het verlaten van het pand nog wel even de rekening. Want zo zijn we dan ook weer.

salma-hayek-spagetti

De taille

Mogen we ook niet meer laten zien. We moeten in een hobbezak. Maar gelukkig heeft Janny van der Heijden (62) van ‘Heel Holland Bakt’ (geef maar toe dat je daar ook graag naar kijkt) daar lekker lak aan. Ze doet er zelfs een oranje strik omheen. Wat een cadeautje.

janny

De bonte outfit

A little black dress behoort in onze kledingkast te hangen. Met een bijpassende parelketting zeker? Die dragen we wel als we naar een begrafenis gaan. Wij gaan voor kleurrijk. Want dat zijn we nog steeds. Net zoals deze prachtige dame. Die we tegenkwamen op het heerlijke blog van Misja B waar je nog veel meer bonte dames en heren kunt spotten.

milaan

De bikini

Als Nicola Griffin (55) hem nog aan kan. Waarom wij dan niet?  Ook al heb je geen killerbody, in Brazilië lopen alle vrouwen ongeacht leeftijd en bodytype in bikini. ‘The girl from Ipanema goes walking and when she passes, each one she passes goes “ah.”

curves-55-1

 

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!