In China hoor je al snel bij de ‘ouderen’: als arbeidersvrouw ga je op je 50e met pensioen, werk je voor de staat dan mag je tot je 55e doorgaan. Voor de meeste mannen is 60 de grens. Maar daar is de 80-jarige Wang Deshun het helemaal niet mee eens. 

Voor hem is zijn leeftijd geen enkele barrière steeds een nieuw avontuur aan te gaan. Op zijn 50e ging hij voor het eerst naar de sportschool en op zijn 80e liep hij zijn eerste catwalkshow met een torso waar menig dertiger jaloers op zou zijn.

Zelf zegt hij: “Een manier om te bepalen of je oud bent of niet is om jezelf de vraag te stellen ‘Durf je iets te doen wat je nog nooit gedaan hebt?’ De natuur bepaalt hoe oud je bent, maar je bepaalt zelf je gemoedstoestand.”

Als kind zwom hij al veel en dat doet hij nog steeds, bijna een kilometer per dag. “De ochtend is mijn moment om bij te blijven, dan lees ik boeken en kranten. ’s Middags van 15 tot 18 uur sport ik in een sportschool in de buurt.”

Hier komt de aap uit de mouw: waar de gemiddelde man blij is als hij 3 uur per week kan sporten, pakt Wang rustig 3 uur op één dag. Maar toch, het feit dat je vanaf je 50e jezelf nog zo kan trainen is toch fantastisch?

Zoals hij zelf zegt: ‘I am 80 and I still have something left in me‘.

Daar tekenen we voor.

Imaginechina

Imaginechina

Imaginechina

Imaginechina

Imaginechina

Imaginechina

Imaginechina

Imaginechina

Imaginechina

Imaginechina

Via The New York Times
Foto’s en video via Huffington Post

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!