Een onderzoekje onder 2000 mensen in Engeland laat zien dat vrouwen vanaf 46 hun haar niet meer lang moeten dragen en een jaartje later hun skinny jeans de deur uit moeten doen. Hoewel de enquete van ‘Retire Savvy’ niet bijster wetenschappelijk verantwoord is, vinden ze het wel nodig om deze uitkomsten te gebruiken voor een serieus advies aan anderen. Wij vinden het een groot onzinverhaal waar we wel heel hard om hebben gelachen en delen graag een paar pareltjes dit geweldige onderzoek.

Hier komen ze:

1. Tatoeages kunnen echt niet meer na je 38e

Vertel dat aan Helen Mirren (70), die na een eerste tatoeage op haar linkerhand verklaarde dat ze er nog wel een paar wil: “Hoe ouder ik word, hoe beter ik het idee vind!” En als dat anker er op je 80e echt helemaal is weggezakt naar je onderarm, dan kun je ‘m altijd nog laten weghalen. Of er een mooi verhaal omheen verzinnen dat je ooit (na je 38e) een tatoeage hebt laten zetten van een zeer ingewikkeld, abstract kunstwerk.

2. Stop met het nemen van selfies na je 34e

Barack Obama GIF - Find & Share on GIPHY

Hoewel het soms inderdaad lastig is om vast te stellen wat je met die 1478 selfies moet die anderen per dag schijnen te maken, gaat er af en toe niks boven een lekker plaatje van jezelf. Met een prettige filter en vanuit de goede hoek genomen (lekker omhoog rekken met die kin!) zie je er opeens jaren jonger uit.

Daar was het niet om te doen, maar toch leuk. In een dronken bui met je lief, in de kroeg na een mooie avond (hmm..wellicht ontdekken we hier een patroon en nemen we vooral selfies na een paar flinke glazen wijn, hahaha). Ach, zolang Kim Kardashian het doet doen we lekker mee, zij is tenslotte met haar 35 jaar ook de jongste niet meer 🙂

3. Je kunt je na je 44e je niet meer in een club vertonen

Recording Academy / Grammys GIF - Find & Share on GIPHY

Los van het feit dat het aantal discotheken waar je na je 44e echt blij van wordt vrijwel nihil is en we de laatste restanten van ons goede gehoor graag sparen, gaat er sowieso niets boven lekker slapen voor 11 uur ’s avonds. Dat begrijpen de invullers van de enquete ongetwijfeld ook wanneer ze een beetje dreigen op te groeien.

4. Ga niet meer naar muziekfestivals na je 45e

Hahaha. We hebben het hier over de Woodstock generatie. Wij hebben de festivals uitgevonden! Ons vermoeden dat de invullers van deze enquete net kun zwemdiploma hebben gehaald wordt hiermee bevestigd.

5. Probeer na je 40e je geen nieuwe technologie meer eigen te maken

Facebook GIF - Find & Share on GIPHY

Ok, het onderzoek denkt dat we op ons 47e moeten stoppen met Twitter en Facebook op zwart moeten zetten vanaf ons 49e. En wie is de grootste groeiende groep op Facebook? Juist.

Er is dus nog heel wat missiewerk te verrichten. Laten we dus allemaal tatoeages blijven zetten, daar veel selfies van nemen, bumpend op vrijdagavond in de dansvloeren bevolken en dit alles massaal op Facebook delen…

Via RetireSavvy, Huffington Post

 

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!