Als je haar maar goed zit. Je kunt er met je verstand niet bij als je ziet hoe mannen er de afgelopen decennia bij liepen (toegegeven, vrouwen konden er ook wat van). Het allerergste is dat modetrends zich meestal herhalen. We verheugen ons daarom nu al op de herintreding van de bloempot. Of van het ‘Big Hair’ gedoe. Weer uren met haarlak en föhn in de weer. Een verademing voor mannen die kaal zijn. Die hebben tenminste nergens last van!

De Bloempot

Dit is waarschijnlijk verzonnen door een boer met kappersambitie. Het had verboden moeten worden. Herken je de jongen met bril? George Clooney! Gelukkig heeft hij er geen trauma’s aan overgehouden.

potkapsel

De Mat

Mannen die niet helemaal voor lang durfden te gaan. Voor de metro-man avant la lettre eigenlijk.

de-mat

De halve mat

De bescheiden variant van de lange mat. We moeten zeggen dat Brad Pitt het best kan hebben. Die zette trouwens ook de trend voor de highlights in het haar.

kort-gefont

De Big Hair

Mannen stonden een uur eerder op om hun haar te doen. Föhnen, kammen, haarlak: daar konden vrouwen nog wat van leren. Voor kleine mannen bood deze trend een uitkomst. Door een flinke bos te sparen maakte je tenminste nog een beetje indruk.

adam-curry

De Big Band look

Zo noemen we het maar even. Het past bij de Big Hair trend. Getoupeerde kapsels met een hoop lak. Briljant! Dave Hill, de gitarist van Slade kon alleen nog geen afscheid nemen van de Bloempot.

popporroie

De middenscheiding

Oftewel de gordijnlook. Hierover scheidden de meningen zich: de een vond het geweldig, de ander helemaal niks. De waarheid lag vast in het midden.

de-zijscheiding

De Afro

Hij was er big en minder big. En je hoefde er niet perse zwart voor te zijn. Zie Leo Sayer die eigenlijk Gerard heette, maar de naam Leo aan zijn leeuwenkapsel ontleende.

screen-shot-2016-09-27-at-11-58-55

De poedel

Allemaal aan het permanent. Vooral voetballers zaten ook ineens onder de droogkap met krulspelden in. Op de voetbalkunsten had het een hele gunstige uitwerking: we waren bijna wereldkampioen geworden. Op een – gekrulde – haar na.

permanent

 

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!