En daar zit ze. Op de stoel van je baas. Sterker nog: ze is je baas. 28 lentes jong. Kan ze eigenlijk al lezen & schrijven? vraag je je af. Wat weet zij van de business? Vast niet zoveel als jij. Jij gaat al jaren mee. En zou deze tent makkelijk kunnen aansturen. Ha.

Maar nu zit er iemand die pas op de helft van jouw leven is. En jou gaat vertellen hoe je je werk moet doen. Ergens voel je dat het verstandig is om vrienden te blijven. Rationeel zit je er zonder oordeel in, ze zit er vast niet zonder reden. Want zo hoort dat. Maar diep van binnen denk je: het moet verd…. niet gekker worden!

Verrassing: je bent niet de enige.

Hoe langer we door blijven werken, hoe groter de kans is dat we op een gegeven moment voor iemand werken die (veel) jonger is dan wij. En ondanks dat we allemaal professionals zijn is toch raar wanneer we beoordelingsgesprekken hebben met iemand die net zo oud is als je dochter. Hoewel: sommige gesprekken met onze kinderen zijn ook vrij pittige evaluaties dus wat dat betreft komen we goed beslagen ten ijs.

Maar toch, een paar extra tips en inzichten konden we wel gebruiken. We deden daarom een ronde langs de velden en vroegen verschillende ervaringsdeskundigen naar hun tips hoe te survivallen in dit deel van de kantoorjungle. Spoiler alert: het gaat niet vanzelf. Maar Bear Grills moet af en toe ook gewoon een vieze slak eten.

Aanvullingen? We horen het graag!

1. Volg de spelregels

Hoe je het ook wendt of keert, je nieuwe manager is waarschijnlijk here to stay. Een van je doelen is bij te dragen aan het succes van hem/haar. In andere woorden: zorg dat je baas kan schitteren door jouw toedoen. Als je gepasseerd bent voor de functie heb je grofweg twee keuzes: 1) Blijven, loyaal zijn en laten zien dat je ook in je oude rol van enorme waarde bent, of 2) Weggaan. Of 3) Voor jezelf beginnen – dan is het probleem van jongere managers definitief opgelost.

De combinatie blijven & mopperen is geen optie.

2. Denk niet de hele tijd: mijn zoon is ouder dan jij, mijn zoon is ouder dan jij, mijn zoon is ouder dan jij, mijn…

Toegegeven, het is schakelen als je mensen in de leeftijd van je kinderen opeens met een hele andere blik gaat bekijken en je erachter komt dat ze veel meer in hun mars hebben dan je op het eerste gezicht dacht.

Het is voor iedereen leuker als je de maar-je-bent-nauwelijks-ouder-dan-mijn-zoon-reflex onder controle krijgt, voor je het weet zeg je het een keer hardop. Leuk voor de anekdote in de kroeg, killing voor de werksfeer. Kijk naar de feiten: wat is zijn trackrecord? In welke vaardigheden blinkt ze uit? Gewoon net zo lang graven tot je iets vindt waar je oprecht bewondering voor hebt.

Lastig? Het helpt om even terug te denken aan de tijd dat je zelf die leeftijd had – dikke kans dat je jezelf toen veeeeeeel wijzer inschatte dan dat je nu naar mensen van dezelfde leeftijd kijkt. En ook van die ooms/ tantes/ ouders/ collega’s had die je duidelijk nog als een kind behandelden. Zo irritant. Dus…

3. Welk stereotype beeld heeft men over jou?

Het grietje is 27, behoort tot de socialmediaverslaafde generatie Y en kan nog geen normale volzin zonder afkortingen componeren, heeft nauwelijks werk- en laat staan levenservaring, heeft ongetwijfeld iets leuks gestudeerd maar, hè, dat is theorie, in de praktijk van bedrijf X gaan de dingen heel anders. Ze willen hier alleen jonge mensen aannemen omdat die minder duur zijn.

Tot zover het stereotype beeld over de gemiddelde jonge manager. Maar hoe kijken zij naar jou? Als we even heul eerlijk (maar dan echt) zijn is het waarschijnlijk een of meerdere van deze zaken: OMG oud!, weet niet wat snapchat is, gebruikt Facebook (echt zó 2010) en weet niet dat reacties voor iedereen te lezen zijn, heb je überhaupt nog seks op die leeftijd?, komt nooit meer in de kroeg, wil graag op cruisevakantie en lekker over de Veluwe fietsen op een e-bike, etc.

Of bovenstaande nu wel of niet waar is, het loont om op gerichte momenten het stereotype beeld te doorbreken. Vervang die oude, achterhaalde iPhone 4 door een courant modelletje (zorg dat je neefje je even alle tips & tricks uitlegt), vermijd opmerkingen als ‘Vroeger hadden we nog….’, en vertel wel een keer lekker uitgebreid over die mooie party waar je tot 2 uur bent los gegaan (dat je daarna 5 dagen moest bijkomen kun je voor het gemak weglaten). 

Uiteraard is het belangrijkste om gewoon jezelf te zijn, maar soms moet je anderen even helpen om hun beeld daarvan scherp te stellen. Niks mis mee.

4. Doe er je voordeel mee

Het leuke van een jongere leidinggevende is dat er ook weer een boel te leren valt. Frisse technieken, killer-apps waar je je kinderen mee kunt imponeren, andere manieren van werken…het is een uitgelezen kans om nieuwe dingen op te pikken. Tip: als er nieuwe zaken geïntroduceerd worden in het bedrijf, bekijk dan of je daar een actieve rol in kan spelen. Zo zit je aan de frontlinie van de ontwikkeling en zit je in de positie dat jij de jongere lichting in je bedrijf iets totaal nieuws leert, in plaats van andersom.

5. “Dat hebben we 15 jaar geleden al geprobeerd. Werkte toen ook niet.”

Nope.

6. Gebruik je wijsheid

Verwacht niet dat je baas vanzelf naar je toekomt en om hulp vraagt. Zij wil ook gewoon laten zien dat ze knetter capabel is en het allemaal zelf kan (in die valkuil zijn we tenslotte allemaal gestapt toen we jong waren). Laat zien waar je van toegevoegde waarde bent. Is iemand bang om zaken uit handen te geven? Zeg dan: helpt het jou als ik deze meeting overneem zodat jij je op dat rapport kunt focussen? In plaats van er bovenop te duiken en te zeggen: ik doe het wel, je hoeft je er niet mee te bemoeien.

7. Wees complimenteus

Tja, veel jonge managers zijn ook gewoon onzeker. Je weet zelf vast ook nog hoe je vroeger was op die leeftijd (‘ik moet alles kunnen’, ‘hulp vragen is falen’, ‘ben ik wel goed genoeg?’, ‘ik moet laten zien wie de baas is’). Toegegeven, ze moeten ook nog zoveel bewijzen. Zo heerlijk dat wij eindelijk van die bewijsdrang verlost zijn. Des te leuker om anderen ook een goed gevoel te geven. Wees wel eerlijk in je complimenten. ‘Je hebt een geweldige presentatie gegeven’, als iemand in 15 minuten 65 slides er doorheen heeft gejast is een tikkie doorzichtig.

Succes!

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!