Vroeger was het leven heerlijk overzichtelijk. Als je ergens koffie wilde drinken had je de keuze uit een bruin café of een bruin café, waar je een lekkere sloot koffie in een kopje kreeg dat daar voor bedoeld leek. Tegenwoordig loop je zomar het risico om een hipsterachtige koffietent binnen te struikelen op zoek naar je dagelijkse shot caffeïne.

Terwijl je menukaart bestudeert waarbij je je afvraagt of je de enige bent die niet weet wat kombucha is en er overal chiazaad in lijkt te zitten, zie je vanuit je ooghoek de ober barrista op je afkomen met een knot op zijn hoofd, flinke baard en getattoeerde onderarmen. Op je vraag: hebben jullie ook gewoon koffie? krijg je een diepe zucht als antwoord en wijst hij naar de achterkant waar je eerst zelf de oorsprong van je koffieboon mag kiezen (want je hebt namelijk echt een voorkeur voor die gebrande exemplaren uit de moerassen van Nicaragua).

Vervolgens krijg je je koffie in een glazen jampot geserveerd. Want dat is hip.

Voor iedereen die zich ook wel eens afvraagt waarom het allemaal zo moeilijk moet, schreef de Belgische Eva Mouton een schitterende handleiding over hoe te overleven als je per abuis in een hipstertent bent beland. Of daar door je kinderen mee naar toe wordt genomen: ‘Mam, hier hebben ze echt hele lekkere boerenkoolsmoothies’. De herinnering aan de momenten dat ze op vierjarige leeftijd haar boerenkoolstamppot tegen het plafond smeet staan je nog levendig bij, dus je glimlacht enkel.

En je denkt aan deze handleiding van Eva Mouton:

 

 

Anderen lazen ook: Help mijn man heeft een motor aangeschaft

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!