Elke maandagochtend begint voor ons de week met een redactievergadering. En daar gaat het vaak stevig aan toe. Straffe koffie, strakke deadlines en verschil van visie, niet iedereen is daar goed tegen bestand. Half 10 is ook een onmogelijk tijdstip. Behalve voor de vroege vogel, onze ICT man, die al fluitend aan het werk is, als de rest nog ‘in de file’ staat (met de fiets: ja, ja).

Wij zijn nu eenmaal niet van die ochtendmensen, helemaal niet na het weekend. Want sommigen halen dan nog flink door. En met de jaren kunnen we er steeds minder goed tegen. Dat komt de stemming op de vergadering niet altijd ten goede. Er zitten wat opvliegende types tussen.

Maar we leggen het altijd weer bij. En gaan serieus aan het werk. Daar worden we tenslotte voor betaald. Alleen de stagiaire niet, terwijl ze van ons zoveel kan leren! 

Oké, niet iedereen weet waar hij mee bezig is, en voor een enkele opiniemaker telt alleen haar eigen mening. Gelukkig komt dan de jongen van de start-up hiernaast ook even buurten, maar dan zijn de ecstasy pilletjes vaak nog niet uitgewerkt. Ach, een beetje onderbroekenlol doet de spanning altijd breken. En als laatste redmiddel is er natuurlijk altijd nog de drank.

 

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!