Voor wie denkt dat rimpels en een buikje de ergste effecten van ouder worden zijn, nou eh… Niet volgens Ricky Gervais die uitwijdt over de verschrikkingen van lichamelijk verval en geen detail spaart…

De 55-jarige komiek was te gast in de show van Jimmy Fallon en kreeg willekeurige vragen van willekeurige voorbijgangers voorgeschoteld. Hij zou eerlijk antwoorden, was de belofte. Famous last words. Want Gervais krijgt de vraag: ‘Wat is het ergst aan ouder worden?’

screen-shot-2016-10-28-at-19-41-44

‘Een beetje brutaal hè?’ zegt Gervais, maar begint toch levendig te beschrijven hoe erg het is om ‘s ochtends te ontwaken, na z’n vijftigste. Zijn eerste gedachte: O god, ik ben nog niet dood.

Als hij opstaat moet hij eerst als een pinguïn rond schuifelen totdat zijn benen ‘ontdooien.’

‘Echt, ik heb een stijve rug, stramme benen, ik word kaal, het is allemáál verschrikkelijk.’

‘Maar als je één ding moet kiezen wat het allerergst aan ouder worden is?’ vraagt Fallon. En Gervais antwoordt: ‘Hangballen. Echt als ik erg oud word, struikel ik er nog over.’

Gervais’ pendulous testicles zorgen ook voor verrassingen.

‘Tot ik vijftig was, wist ik niet dat testikels in bad blijven drijven. Ik hou van een lekker diep bad, en hoe ouder ik word, kan het water steeds hoger… Het lijkt wel een stel heteluchtballonnen die opstijgen uit het bos…’

Hier het interview met nog meer leuke vragen, de ‘ouder worden’ kwestie komt aan de orde op 3.18.

 

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!