Fotografe Andi Schreiber was in de dertig toen een oudere vriendin klaagde over de ‘Invisible Forties’, het fenomeen dat vrouwen van middelbare leeftijd onzichtbaar lijken te worden. Andi zelf was toen moeder van jonge kinderen, voelde zich energiek en onmisbaar en kon zich niet voorstellen dat haar leven ooit zou veranderen, dat ze zich ooit zo als die vriendin zou voelen.

Mid-veertig veranderde dat. Andi:  ‘Ik ben ouder en dat valt te zien. Mijn vruchtbare jaren zijn zo’n beetje voorbij. Er is ook iets veranderd in hoe ik mezelf zie en hoe ik me gedraag.’  Om vast te leggen op welke punt in haar leven ze zich bevond nam ze zelf voor de camera plaats en gaf zich bloot, in de serie Pretty Please. De openhartige foto’s betreffen scenes uit Andi’s leven; een kappersbezoek, in Wonder Woman slip en vermoeid in de auto met haar twee jonge zoons.

Sinds kort is Andi (1966) niet langer veertiger. Haar vergankelijke schoonheid is ook steeds minder de focus van haar fotografie. Haar nieuwe project heet: Wonderlust, wat staat voor ‘a genuine feeling of surprise and awe brought on by something unexpected.’

It's everywhere-Andi-Schreiber

‘Find it, feel it, share it’

Beeld: Pretty Please & Wonderlust

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!