Botox blijft een hot topic. Steeds meer vrouwen en mannen gaan overstag en laten een prikje zetten. Sommigen liegen erover dat ze barsten (wel weer zonde van de botox), sommigen zijn er heel open over. Maar algemeen aanvaard is het nog láng niet. Terwijl we allesbehalve wars zijn van anti-ageing crèmes, make-up, nepwimpers, nepnagels, toupetjes, hair-extensions, haarimplantaties, haarverf, epileren, laseren, tannen, scrubben, peelen, waxen…

We wringen ons in duizend bochten om de natuur een handje te helpen en veroudering tegen te gaan of op z’n minst een beetje cosmetisch af te remmen. Dat is de gewoonste zaak van de wereld. Vindt niemand vreemd. We houden er hele volksstammen mee aan het werk. Maar feitelijk is het allemaal list en bedrog.

Waarom doen we dan zo moeilijk over botox?

We lijken er jaren jonger door. In slechts een paar minuten. En het is een kleine toevoeging aan het brede en geaccepteerde schoonheidspalet. Dus zeggen dat je geen botox doet omdat je zo graag puur natuur wilt blijven is bij deze dikke onzin. Tenzij je écht geen mascara aanraakt, je haar weelderig laat groeien en Nivea je huis niet inkomt. In dat geval: respect.

Maar er zijn natuurlijk wel een paar andere redenen om er niet aan te beginnen. Welgeteld drie:

1. Het blijft chemische zooi

Wat ze ook beweren, het blijft chemische troep wat je in je lichaam spuit. We weten niet wat het op de lange termijn met je doet. Straks komen ze erachter dat je er toch een ernstige beschadiging aan overhoudt. Of je rimpels dubbel zo hard terugkomen. We weten ook niet wat het doet in combinatie met medicijnen.

2. Het is onbetaalbaar

Denk je eens in wat voor leuke dingen je allemaal kunt doen met die forse rekening die je krijgt als je een paar prikken laat zetten. Boeken kopen, musea bezoeken, op het terras zitten, shoppen, lachcursus doen (krijg je wel rimpels van), meditatie sessies… Word je ook 10 jaar jonger van! Hoewel een bezoek aan de botoxdokter voor velen zeer memorabel schijnt te zijn (zie filmpje hieronder), dunkt ons dat je op je sterfbed eerder terug zult denken aan dat briljante weekend skydiven in de Ardennen.

3. Het houdt nooit op

Als je eenmaal besluit om toch maar prikje te zetten (alleen die frons dan hè, meer niet natuurlijk) zal iedereen je complimenteren: ‘Wat zie jíj er goed uit!’ Maar du moment dat dat prikje is uitgewerkt gaat iedereen zich afvragen of het eigenlijk wel goed met je gaat: ‘Jeetje, wat zie jij eruit! Heb je slecht geslapen of zo?’ Zelf vroeg je je dat ook al af, dus ren je weer snel naar de kliniek om daar naast de frons ook die kraaienpootjes strak te trekken. Nu je er dan toch bent. Geniaal businessmodel, dat dan weer wel.

Wie er zeker niet meer aan begint is Susan. Die krijgt de schrik van haar leven als ze in de behandelstoel ligt.

Check dit filmpje.

 

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!