Je komt ze overal tegen, die leuke vriendelijke lachebekkies. Nog op school, dik in een leerproces nemen ze je van top tot teen op. Jouw leuke hipsterbaard, puntschoen of hoog hakje met kokerrok maakt geen enkele indruk je wordt per definitie gebombardeerd tot ouwe lul cq ouwe tut. Nul respect voor je dikke cv. Je loopt jarenlang achter.

De kleuters gaan jou vertellen hoe het moet. Ze zijn keihard in onderhandelingen. Alles moet voor een dubbeltje en wel zo snel mogelijk. Ze dulden geen enkele tegenspraak. Alles moet positief blijven en zo oppervlakkig mogelijk.

Mocht je een kritische opmerking maken betrekken ze dat direct op zichzelf en vinden ze dat je niet alleen oud en afgedaan bent maar ook ontzettend lastig. Het is te begrijpen dat bedrijven flink moeten bezuinigen en daarom het liefst tig stagiaires aannemen.

Ik heb letterlijk te horen gekregen op mijn werk: het heeft niets met je leeftijd te maken, maar je moet plaatsmaken voor jong talent. Lees: goedkope stagiaire.

Maar wordt het niet eens tijd dat wij daar tegen in opstand komen? Dat als we weer eens zo’n typetje voor ons hebben, die nauwelijks weet waar je het over hebt, eisen dat we alleen zaken doen met een dikke (dik in de zin van heel veel jaren) meerderjarige? Ze mogen erbij blijven zitten, notities maken, maar voor de rest kijken ze de kunst af en houden ze hun mond mits ze iets zinnigs te melden hebben.

Ik ben dikke (in de zin van heel erg) voorstander. Ik heb letterlijk te horen gekregen op mijn werk: het heeft niets met je leeftijd te maken, maar je moet plaatsmaken voor jong talent. Lees: goedkope stagiaire. Dat hakte erin. Vooral dat ‘jonge talent’. Heeft talent met leeftijd te maken? Staat jong gelijk aan talent?

Pure onzin.

Ervaring is slechts bestemd voor de wat oudere jongeren.

Ik ben dol op alles wat jong is, maar talent is van alle leeftijden. Ervaring is slechts bestemd voor de wat oudere jongeren. Ervaring heeft ieder bedrijf nodig. Ervaring van keiharde werkers, die bevlogen, nog steeds jong van hart en geest, graag een nieuwe uitdaging aangaan.

Als een bedrijf moet bezuinigen, laten ze dan eerst met ons in onderhandeling gaan. We moeten allemaal inleveren. Daartoe zijn we best bereid. Maar plaats maken voor al die stagiaires die slechts 250 euro per maand verdienen is een doodsteek voor onze generatie.

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!