Het leek een beetje of je met een rugbyteam op stap was, maar het waren gewoon jij en je vriendinnetjes die de allerlaatste modetrend droegen: schoudervullingen.

Al snel kon het niet groot en gek genoeg. De schouders werden gigantisch.

Het was begin jaren ’80 en het fenomeen Power Dressing deed z’n intrede. Het ging ineens om big & important zijn. Ook als je geen power had, kon je je wel kleden alsof je heel wat voorstelde. Een zakenvrouw was als Alexis Colby uit Dynasty. Met fiere, brede schouders in je colbertje. Zo begon het tenminste, maar al gauw liep het geheel uit de hand en zaten er schoudervullingen in truien, T-shirts en zelfs in jurken.

Het begon aanvankelijk bescheiden, maar al snel kon het niet groot en gek genoeg zijn. De schouders werden gigantisch. Zie hier de buitenmodelletjes bij de show van de wintercollectie 1984 van Claude Montana.

Het was allemaal zo enorm onflatteus, dat het onvoorstelbaar is dat deze mode ooit zijn comeback zal maken. Toch worden er recent weer schoudervullingen gesignaleerd. (Nee…!)

Opvulsel kan niet, want Kim K. en consorten moeten voortdurend naakte selfies maken

Ik voorzie bizarre toestanden. Want kun je je voorstellen wat er gebeurt als de huidige celebs die trend gaan adapteren? Tegenwoordig wordt met padding (opvulsel) niet meer volstaan. Dat kan ook niet, want Kim K. en consorten moeten voortdurend naakte selfies maken.

Net als bij de big boobs, en de big butts  zullen ook de big shoulders cosmetisch worden verkregen. En dan heet het vast: Power implantaten.

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!