Daten is een helse klus. Voordat je die ware hebt gevonden ben je soms jaren aan het ploeteren. Vooral omdat vrouwen en mannen elkaar niet begrijpen. Meestal zeggen ze namelijk totaal iets anders dan ze bedoelen.

Om het proces wat te versnellen hebben wij een aantal opmerkingen op een rijtje gezet en daar de juiste vertaling bijgezet. We belichten ze van beide kanten, want vrouwen bedoelen natuurlijk heel wat anders dan mannen. Eén ding is zeker: mocht je ze te horen krijgen, dan is de boodschap overduidelijk ‘wegwezen.’

‘Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die zo aardig is als jij.’

Als een vrouw dit zegt bedoelt ze: waag het niet om me aan te raken. Ik gruwel alleen al bij de gedachte. Maar als ik niemand kan vinden om een avondje te stappen, ben jij de eerste die ik bel.

Als een man dit zegt bedoelt hij: je lijkt totaal niet op je profielfoto. Was ie van dertig jaar geleden of zo? Mijn broer zoekt nog een oppas voor zijn kinderen, daar kan ik je wel aan voorstellen.

‘Ik heb wat meer tijd voor mezelf nodig.’

Als een vrouw dit zegt bedoelt ze: ik vind je een sukkel. Maar gelukkig heb ik een ander ontmoet die stukken leuker is dan jij. Dus niet meer bellen. Kan trouwens ook niet meer want ik heb je uit mijn contacten verwijderd.

Als een man dit zegt bedoelt hij: ik heb bindingsangst en ben heel erg aan het oefenen (met heel veel vrouwen) om hier vanaf te komen. 

‘Het voelt als thuiskomen. Op jou heb ik jaren gewacht.’

Als een vrouw dit zegt bedoelt ze: ik heb al heel wat mannen versleten en ben hondsmoe. Ik wil alleen nog maar met jou op de bank Downton Abbey kijken. En om elf uur naar bed. Om te slapen.

Als een man dit zegt bedoelt hij: ik ben niet meer te houden. Wil gelijk met jou het bed in, maar denk maar niet dat ik je raamkozijnen ga verven, want daar laat ik me niet meer voor strikken.

‘Dat vindt mijn ex nou ook.’

Als een vrouw dit zegt bedoelt ze: ik herken jouw type op 100 meter afstand. Ik zit midden in een vechtscheiding en denk maar niet dat ik dezelfde fout bega.

Als een man dit zegt bedoelt hij: mijn ex heeft mij verlaten. Ik kom er nooit meer overheen. Zij is mijn ideale droomvrouw.

‘Wat een rot weer, hè?’

Als een vrouw dit zegt bedoelt ze: hoe lang moet ik nog blijven zitten voordat ik kan opstappen? Wat een engerd.

Als een man dit zegt bedoelt hij: ik heb een groentetuin. Als het nog langer blijft regenen gaan al mijn kroppen sla eraan. O… en nog wat: in het weekend sta ik ook om half zes op.

‘Laten we bij jou thuis afspreken.’

Als een vrouw dit zegt bedoelt ze: ik ben getrouwd.

Als een man dit zegt bedoelt hij: ik ben getrouwd.

‘O, wat balen. Ik ben mijn bankpasje vergeten.’

Als een vrouw dit zegt bedoelt ze: wat ben jij een krent, zeg. Heb je wel eens van hoffelijkheid gehoord? Ik hoef je nooit meer te zien.

Als een man dit zegt bedoelt hij: ik ben een oplichter eerste klas. Ongelofelijk dat jij daar instinkt.

‘Dit kun jij nog heel goed hebben.’

Als een vrouw dit zegt bedoelt ze: wat een stijlloze puber. Je ziet er niet uit. We leven in 2016. Niet in 1985.

Als een man dit zegt bedoelt hij: wat een ouwe taart. Ik date nooit meer iemand boven de 40.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar we hopen natuurlijk dat jij met je date geen enkele last hebt van miscommunicatie en dat de ‘vlam gelijk in de pan slaat.’ Als een vrouw dit zegt betekent dit overigens: sta je niet zo uit te sloven met dat flamberen. Ik hoop dat je een goeie brandverzekering hebt. Als een man dit zegt betekent het: ik kan niet koken, maar ik warm wel een kaasfonduetje op.

 

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!