Goed nieuws voor alle vrouwen die wel klaar zijn met al dat waxen, scheren, epileren en laseren. Lichaamshaar bij vrouwen is bezig met een comeback.

Waaaaat?

Jawel. Met name jonge vrouwen gooien het scheermesje, de waxstrips en andere ontharingsattributen in de ring en laten de boel weer lekker groeien. 

Het Engelse onderzoeksbureau Mintel (ter info: ’s werelds grootste marktinformatiebedrijf) heeft onderzocht dat met name steeds meer millennials hun haar laten staan. Waar het vroeger weelderig mocht groeien zijn we nu weer geprogrammeerd op kaal, kaler, kaalst.

Maar als dat jonge grut dat durft, waarom wij dan niet?

Tja, ik twijfel nog. Iets met een te-witte-niet-meer-heel-strakke-huid ofzo.

Daarom zeven argumenten om mezelf ervan te overtuigen dat lichaamshaar bij vrouwen echt helemaal oké is.

1. Haar is niet vies

Als je je regelmatig doucht is er natuurlijk niets vies aan lichaamshaar. Oké misschien moet ik dit mantra nog 180 miljoen keer herhalen. Dan geloof ik er wel in denk ik.

2. Naar de sauna gaan wordt een eitje

Vriendin belt op dat die fijne sauna 40 km verderop een dagaanbieding heeft en dat we heel voordelig terecht kunnen, maar dan wel vanmiddag. Dat is over een uur. Geen stress meer over het ‘saunaklaar’ maken van je lichaam maar hop erop af. Zo ongecompliceerd kan het leven dus zijn, mét lichaamshaar. Het scheelt ook een hoop ellende als je je niet scheert voordat je zo’n lekker heilzaam zout bad instapt, waar je met je gladgeschoren benen en andere kaalgeplukte lichaamsdelen anders getrakteerd wordt op een hels moment als het zoute water zich nietsontziend in je scheerwondjes nestelt. AU!

3. Extra warm in de winter

Ken je dat? Heb je je benen geschoren, sta je buiten en heb je direct spijt dat je dat warme vachtje weggehaald hebt, want: ijskoud zonder. Als je het nooit scheert, heb je altijd een extra laagje tegen de kou. Tel uit je winst. Want zeg nou zelf, die lange onderbroek of maillot onder je broek is toch ook geen porem, om nog maar niet te spreken over hoe RUK dat zit. Hairs it is..

4. Als Julia Roberts, Madonna en Beyoncé het durven, dan ik ook

Ja, want als die meiden geen vergelijkingsmateriaal zijn, wie dan wel. Toch? Bovendien hebben zij alle camera’s op hun gericht. En ik niet. Dus feitelijk gezien is het makkelijker voor mij. Exit met de scheermesjes.

5. Je wordt aantrekkelijker voor het andere geslacht

Jaja, het klinkt als een paradox. Maar blijf even lezen:

Door lichaamshaar blijven feromonen langer hangen. Dat zijn moleculen die mensen hun eigen geur geven. Mede daardoor voelen mensen zich seksueel tot elkaar aangetrokken. Meer eigen lichaamsgeur, meer seksuele aantrekkingskracht, meer aandacht van mannen. Wow, nu begint het echt interessant te worden. Misschien moet het andere geslacht dit ook nog even lezen want die zijn voor zover ik weet nog van het tegendeel overtuigd.

6. Grof geld besparen

Een Amerikaanse hoogleraar genderstudies schrijft in haar boek ‘Plucked: the History of Hair Removal’ dat vrouwen gemiddeld 10 duizend dollar aan ontharingsproducten uitgeven in hun leven. Dat is zo’n 8500 euri. OMG, daar kan ik van naar de Malediven, een paar keer zelfs! Mét harige benen.

7. Hairy February

In Australië bestaat sinds dit jaar de pro-lichaamshaar-bij-vrouwen-beweging ‘Get Hairy February’. In die maand worden vrouwen opgeroepen om hun lichaamshaar te laten staan. Bleek meteen het eerste jaar een daverend succes. Vrouwen konden het samen doen en daardoor was het minder eng. Gedeelde smart is halve smart, zo blijk maar weer. De maand februari is hier, in tegenstelling tot Australië, een wintermaand. Ideaal. Lekker laf instapmoment dus voor mij. Of toch even wachten tot de maand ‘mei lichaamshaarvrij’?

Zo! Daar zitten best argumenten bij waar iets voor te zeggen valt. Als je geen geïndoctrineerd watje bent zoals ik. Ik ben er nog niet uit. Misschien eerst eens wat sessies bij de zonnebankstudio boeken..

 

Anderen lazen ook: Wat je zoal denkt bij de gedachte aan seks als je na 24 jaar weer single bent

Beeld: 123rf

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!