Je hebt mensen die de dag het leven doorkomen met het mantra, ‘Het universum geeft me wat ik nodig heb’ om vervolgens zen aan een kopje thee te nippen.

Voor gewone stervelingen zoals ondergetekende heeft het dagelijks leven een iets hobbeliger pad dat maakt dat ik wel iets stevigers kan gebruiken om mezelf erdoorheen te helpen. Omdat ik inmiddels ook weet dat je van wijn voor 11u ’s ochtends niet bepaald in de opwaartse spiraal komt (ok, de eerste 2 uur wel), heb ik een paar nieuwe levensmotto’s voor mezelf opgetekend. Misschien ook iets voor jou?

Hoppa!

Idiots happen

Er zijn gewoonweg best veel irritante mensen. Je hoeft ze niet allemaal te haten, dat werkt uiteindelijk niet bevorderend voor je gemoedstoestand. Maar je hoeft ook zeker niet van ze te houden. Dikke doei. Energie is niet eindeloos, dus zorg dat je het niet verspilt aan mensen die er niet toe doen.

Ik kan álles. Ik ben onoverwinnelijk. Ik ben uitgeput.

En dat is ok. Nadat je de admin hebt gedaan, je bed hebt opgemaakt, nog een rondslingerende knoop hebt aangezet, een stuk hebt ingeleverd en drie ruzies hebt gehad (waarvan 2 zich in je hoofd afspeelden waarbij je ook de tekst van je tegenspeler even op je hebt genomen) kun je met droge ogen de chinees bellen en het in bad opeten.

Ik ben geen liefdadigheidsinstelling

Natuurlijk kan ik grappig, briljant (al zeg ik het zelf), aardig, een en al luisterend oor voor je zijn als die tinderdate je weer eens rücksichtlos aan de kant heeft gezet, en… o wacht. Je hebt geen tijd voor mij? It takes two to tango. Ga weg en laat me met rust.

Voorwaarts en zijwaarts!

Stilstand is achteruitgang. Sleur is killing. Maar soms hebben we wat (wankele) stappen nodig voordat we excelleren. Onthoud dat het leven uit verschillende hoofdstukken bestaat, en dat dit mindere hoofdstuk er niet voor zorgt dat je ontspoort. Integendeel. Boeken waar geen spannende twist of momenten van totale ontluistering in staan hebben het nog nooit tot de etalage van de AKO gered.

Ik ben volwassen

Soms moet je gewoon kappen met zeuren. Trek je op aan het verwantschap met alle andere vrouwen die ook wat voor hun kiezen hebben gekregen in het leven en het oplosten. Of het loslieten. En ja, het zal niet het laatste zijn wat we op ons bord krijgen, maar we zijn nu echt volwassen. We handle things!

En nu wijn 🙂

 

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!