Nu Emmanuel Macron de Franse troon heeft bestegen zijn de media niet alleen in de ban van deze jeugdige president, maar ook van zijn vrouw Brigitte. En vooral van de combinatie. Ze schelen 25 jaar, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Het fascineert mij. 

Zelf behoor ik tot de doelgroep die al jaren moed aan het verzamelen is om een Tinderprofiel aan te maken (daarover later meer) en voed ik mij tot die tijd met de hilarische, tragische en romantische dateverhalen van mijn vrienden. Zo ook van vriendin A. (zelf 52) die haar minimale leeftijdsgrens onlangs verlaagde naar 29. Onder het genot van een flinke bel wijn gaf ze me haar two cents waarom jongere mannen volgens haar de beste uitvinding ooit zijn.

Ik noteerde:

1. Net als jonge kinderen je scherp houden, houdt zo’n jonge date je ook goed bij de les – en vooral in je hoge hakken. Check.

2. Hoezeer we als maatschappij leeftijd ook irrelevant willen maken, het geeft toch een kick als zo’n vent liever met jou wil daten dan met een jong moppie van zijn eigen leeftijd. Laat ze maar kijken.

3. Hij heeft geen geheime agenda: hij vindt je mooi en interessant, wil graag bij je zijn, én met je naar bed. Simple as that.

4. Ze hebben nog (veel) haar op hun hoofd en het groeit nog niet uit hun oren. Of uit hun neus.

5. Ze ruiken zo heerlijk jongensachtig fris. Tip: bedwing de neiging om op date 2 met je neus in hun nek te kroelen.

6. En hoera! Ze zijn eager om te pleasen in bed: ergens willen ze zich toch graag bewijzen (denk: Mrs. Robinson!). Zij denken dat jij verwacht dat de vonken er vanaf vliegen met zo’n jonge bok. En – halló – ergens doen we dat natuurlijk ook.

7. Je kunt op alle vlakken – outfit, make-up, een kanten setje met meer lucht dan stof – lekker uitpakken zonder dat je het signaal geeft dat je ‘te veel moeite hebt gedaan’.

8. Jongere mannen zijn open-minded, in voor avontuur en dingen proberen die jij – en hij – nog nooit gedaan hebben. En dan dan hebben we het niet alleen over de slaapkamer, maar ook over een gezamenlijk lesje boksen of een middagje geocaching. Ja, geocaching 🙂

9. Ze zijn nog niet cynisch. De toekomst heeft hen nog niet dermate teleurgesteld dat ze elke ochtend gnuivend boven de krant hangen. Wel zo gezellig als je samen een croissantje eet.

10. Minder bagage: er is geen ex-vrouw met 3 bloedjes van kinderen die je met argusogen bekijken tijdens de intens ongemakkelijke introductie. Ook hoef je niet te luisteren naar hoeveel 9’s Sophietje voor haar 2e rapport had. Het is slechts oppassen dat je zelf niet vervalt in de schaamteloze ophemeling van je kroost 🙂

11. Ze zijn onder de indruk van je: je bent onafhankelijker, zelfverzekerder en minder needy dan de jeugdige concurrentie.

12. Wees erop voorbereid dat ze na de seks gerust nog een keer willen. En nog een keer. Gratis fitness!

13. Ze accepteren vrouwelijke empowerment als de norm. Dat is waarom ze op je vallen. Kleine meisjesgedrag kun je gerust achterwege laten, daar hebben deze exemplaren geen behoefte aan.

14. Hun frisse kijk op de wereld – en het feit dat je geen bril op hebt – zorgt ervoor dat je dingen heel anders gaat zien.

15. Maak van de gelegenheid gebruik om naar optredens te gaan van bands waarvan je de naam nog nooit had gehoord. Laat de oldies even links liggen en omring je met jeugdig dansgeweld – je gaat opeens moves maken waarvan je niet wist dat je het in je had!

16. Zo’n date geeft je bergen energie (even los van de gillende kater de volgende ochtend) en je gaat er meer van stralen dan alle dure potjes bij elkaar kunnen beloven.

17. Waar Brigitte Macron haar levensmissie aan die van Emmanuel heeft verbonden, is het allerminst nodig om deze mannen te daten met als enig doel er een serieuze relatie uit te slepen. Daar zijn – is de ervaring van vriendin A, maar goed n=2 – de meeste jongere mannen ook niet per se op uit, uitzonderingen daargelaten. Gebruik zo’n fase om meer met de dag te leven, of zoals Scarlett O’Hara nog altijd op het witte doek zegt: “Tomorrow is just another day!”

Niet overtuigd? Dan is dit artikel wellicht meer in je straatje: Mannen van 50+ zijn woest aantrekkelijk.

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!