Het leven gaat in fases. Was je ooit met een lijntje onder je ogen en wat lipgloss klaar om de dag te beginnen, later was dat opeens niet genoeg en stonden we uren voor de spiegel om er nog een beetje appetijtelijk uit zien. En dan komt opeens het moment dat je je realiseert dat dat toch echt een verspilling van je tijd is.

Want: we zien er nog hartstikke goed uit. Ja, rimpels. En nee, geen perzikhuidje meer. Maar nog steeds een lekker wijf. Dus slaap ’s ochtends gewoon een kwartier langer en stop met het geploeter:

1.Bij de minste of geringste inspanning zweet je je te pletter en glim je als een otter. Maar na een keer fietsen in de wind voelt je huid weer gortdroog aan. Je smeert potten met crèmes voor de vette, de droge en de gecombineerde huid, omdat elke schoonheidsspecialiste weer een totaal andere diagnose stelt.

2. Chocolade-, aardbeien- of mangomaskers kun je helaas niet gebruiken. Daar krijg je honger van. Want je bent natuurlijk voortdurend aan het lijnen.

3. Als de zon schijnt ben je nog verder van huis, want factor 50 is een must en dan glim je niet alleen, maar zie je er ook uit als een muppet.

4. Voor dagcrèmes met een kleurtje moet je ook oppassen, want wil je die pigmentvlekken totaal verwijderen dan moeten er dikke klodders op en heb je al snel de bijnaam: ons eigen Patriciaatje.

make-up@gofifty

5. Je lipstick breng je heel zorgvuldig aan, maar zit na een teug van je glas wijn halverwege je kin. Gelukkig hebben de heren van de cosmetica daar wat opgevonden. The ever lasting lipstick. Die blijft minstens drie dagen zitten (ook op het wijnglas) en dan hangen de vellen erbij.

6. Waterproofmascara is een must, want er valt natuurlijk altijd wel wat te huilen. Het moet gezegd, dat werkt prima. Maar ik weet niet hoe het bij jou zit. Maar gek genoeg vind ik die mascara altijd terug in de make-tas van mijn dochter. En dan is ‘ie altijd op.

7. Eyeliner aanbrengen is een killer. Je ziet niet meer zo scherp en met een bril op is het niet te doen.

alex-vaugh1 alex-vaugh2`

8. Je hebt de smokey-eyes van die leuke tutorial van dat meisje – hoe heet ze ook alweer? Die daar zoveel geld mee verdient? – al honderd keer geprobeerd, maar een Kim Kardashian word je nooit. Je blijft er uit zien als die gothic van de Adams Family.

9. Het epileren van de wenkbrauwen is een terugkerend karweitje. Je dacht daar voor je gemak even je neusharentrimmer op te zetten zodat je nu weer die fantastisch dure shampoo met cafeïne gebruikt. Die belooft namelijk dat na regelmatig gebruik verloren haar weer terug groeit.

10. Het haar moet ook nog in shape. Daar heb je heerlijk veel potjes voor. Voor droog, dof, futloos, pluizig, weerbarstig, stug, beschadigd, gekleurd, gespleten haar + de potjes om het te laten schijnen, krullen, glanzen, te voeden, te ontgiften, te verstevigen, te stylen, te föhnen en te hydrateren. Dat haar is tenminste een makkie!

Lees ook: Top 9 tips om er verdomd goed uit te blijven zien voor je leeftijd

Schrijf je in voor de ultieme survivalgids voor het leven na de 50

Geen garanties dat je het overleeft, maar een avontuur wordt het zeker!